Oldalak

2012. október 25., csütörtök

Spaghetti alla Carbonara


Hozzávalók 4 fő részére:
  •  20 dkg pancetta kockázva (húsos szalonna, esetleg császárszalonna)
  •  250 g spagetti 
  •  4 db tojás
  •  100g parmezán
  •  feketebors
Serpenyőben lassú tűzön üvegesre sütöm a pancetta kockákat. Egy külön tálban felverek két egész tojást és kettőnek csak a sárgáját adom hozzá. Jól megborsozom, hogy jó fekete legyen a massza (állítólag ezért hívják carbonaranak, azaz “szénégetőnek”), majd megszórom parmezánnal.

Ha a tészta kész, leöntöm a vizet, majd hozzákeverem a sült szalonnát és a nyers tojásmasszát.

Akkor lesz jó a carbonaránk, ha tocsog – a tojásnak nem szabad megsülnie a tésztán. Ha valaki nagyon ínyenc akar lenni, akkor a felvert tojáshoz adhat egy kis tejszínt, de nem fontos. A végén viszont a tányérra tálalt spagetti tetejére szoktam szórni még egy kis parmezánt.

Én jobban szeretem tagliatelle-ből, már csak azért is mert azt magam készítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése