Oldalak

2012. október 30., kedd

Roquefort-os keksz





Hozzávalók:
10 dkg liszt
8 dkg vaj
fél tk őrölt pirospaprika
1 ek kukorica- vagy búzadara)
10 dkg kéksajt (vagy bármilyen lágy, aromás sajt)
Az alapanyagokat összegyúrom, majd amikor homogén a massza, rudat formálok belőle. Ezt úgy a legkönnyebb, hogy valamennyire elvékonyítjuk, majd folpackba tekerem és tovább nyújtom. Nagyjából 5 cm átmérőjű rudat kaptam. A folyamat gyorsítása érdekében a fagyasztóba tettem nagyjából fél órára. Majd amikor kivettem, fél cm vastag szeleteket vágok belőle és sütőpapírral bélelt sütőlemezen 180 fokon 14 percig sütöm őket. Éppen csak egy kicsit aranyszínűvé váljon. Az ízbolygó recepje)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése