Oldalak

2012. október 25., csütörtök

eredeti pizzatészta II.




A pizza legfontosabb része maga a tészta. Akkor tökéletes, ha kissé laza és szépen megkelt. A hibátlan tészta elkészítésénél az a legfontosabb, hogy amikor nekilátsz, minden összetevő szobahőmérsékletű legyen.

Hozzávalók 3-4 pizzához:

  • 6 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 50 dkg liszt
  • 2 csapott teáskanál só
  • 5 evőkanál olívaolaj
Az élesztőt morzsold szét, és szórd rá a cukrot. 1,5 dl langyos vízzel addig keverd, amíg folyékony, habos masszát nem kapsz.
A lisztet szitáld egy tálba, a közepébe vájj egy mélyedést. Öntsd a mélyedésbe az élesztőt, és hints rá egy kis lisztet, takard le, és pihentesd 15 percig.  Add hozzá a sót és az olajat vizet, további 1,5 dl vizet és dagassz rugalmas tésztát. Hagyd kelni körülbelül 50-60 percig. Ezután ismét gyúrd át erősen, nyújtsd ki, formázz belőle kört, és jöhetnek a feltétek.

A tökéletes pizzatészta fortélyai

Ahhoz, hogy a tészta a legjobb formáját hozza, és ne vastag, kenyértésztához hasonló végeredményt kapj, érdemes figyelembe venned a gyakorlott szakácsok tippjeit. A tészta lelke minden esetben az, hogy tűzforró sütőben, rövid ideig kell sütni.

1 megjegyzés: